Керівництво Покровська не відмовляється від переводу будинків у селищі динзаводу на індивідуальне опалення, хоча мешканці не поспішають цього робити. Про це повідомив начальник Покровської МВА Сергій Добряк в актуальному інтерв’ю для телеканалу «Орбіта».

«Усі мешканці хочуть, щоб це зробили за бюджетні кошти. А ми пропонували зробити за бюджетні кошти незахищеним верствам населення, тому що всі 2,5 тисячі домогосподарств ми не зможемо закрити і за наш бюджет, і навіть за регіональний», – пояснив очільник громади.

Зараз тривають ремонтні роботи на котельні №14, що опалює селище, аби не повторилася ситуація минулого року, коли мешканці мерзли в квартирах. Але, за словами Сергія Добряка, ця котельня нерентабельна в принципі, вона генерує від 15 до 20 мільйонів гривень боргів.

«Тому ми все одно зробимо в селищі м’який перехід на індивідуальне опалення – так ми і казали людям. Ті, хто захотів, будуть переходити в цьому році, і ми допоможемо соціально незахищеним верствам населення. Також ми обговорили з «Ощадбанком», щоб ми погашали процентні ставки по кредиту, а люди платили тільки тіло. Якщо порахувати, то вийде така ж оплата, як і за послуги тепломережі. Я впевнений, що ми вмовимо наших містян, що все одно це потрібно зробити, адже круто, коли ти сам керуєш температурою в своїй оселі», – зазначив Сергій Добряк.

Він також додав, що середня вартість переходу 2-кімнатної квартири на індивідуальне опалення – близько 50 тисяч гривень. На ці роботи не вистачило б тих трьох мільйонів, які підуть на ремонт у котельні, що опалює селище.

Раніше повідомлялося, що співробітники КП «Покровськтепломережа» готують до роботи котельню №14 у селищі динзаводу.