Наступного тижня, з 4 по 10 грудня, в більшості регіонів України спостерігатиметься зниження температури повітря. Очікується прохолодна та вітряна погода, переважно без опадів, подекуди випаде сніг. Про це повідомляє Meteoprog із посиланням на кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича.

«У зв'язку з розвитком потужного антициклону над Західним Сибіром, в Україну почне надходити холодна повітряна маса з центральних районів Азії. Тому в більшості областей нашої країни відбудеться зниження температури повітря на 5-8°С. На тлі підвищеного атмосферного тиску істотних опадів не передбачається, за винятком південних та східних областей. Вітер переважно східної чверті, поривчастий», – розповів Ігор Кібальчич.

У понеділок, 4 грудня, опадів не очікується. Лише у Криму та Приазов'ї пройде дощ із мокрим снігом. Невеликий сніг можливий також у Карпатах. На дорогах північних та західних областей ожеледиця. Вітер переважно західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі -3...-8°С, на крайньому півдні, в Криму та на Донбасі +2...-3°С. Вдень максимальна температура становитиме -6…-1°С, на півдні 0…+5°С.

У вівторок, 5 грудня, в більшості областей країни без опадів, лише вночі та вранці на Харківщині місцями пройде невеликий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, у західних областях південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -8...-3°С, вдень –5...0°С, у південній половині 0...+5°С.

У середу, 6 грудня, в південних областях та Криму пройдуть опади у вигляді дощу та мокрого снігу, вдень також можливий сніг та мокрий сніг на Закарпатті. В решті регіонів України без істотних опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер східний / південно-східний, 7-12 м/с, у Приазов'ї та на Донбасі окремі пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -9...-3°С, вдень –5...0°С. У південних областях та Криму вночі -1...+4°С, вдень +1...+6°С.

У четвер, 7 грудня, у Приазов'ї та східних областях пройде сніг, мокрий сніг, у Криму з дощем. На решті країни переважно без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у східній половині та у Приазов'ї пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -10...-5°С, вдень -5...0°С. У південних областях вночі -1...+4°С, вдень +1...+6°С.

У п'ятницю, 8 грудня, на сході України та в Приазов'ї збережуться опади переважно у вигляді снігу та мокрого снігу, на решті території країни без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер східний, у західних областях південний, 7-12 м/с, на Лівобережжі місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вночі -8...-3°С, на півночі до -13°С; вдень -6...-1°С. У південній частині та у Криму вночі близько 0°С, вдень 0…+5°С.

У суботу, 9 грудня, в Україні без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер південно-східний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі -10...-4°С, вдень -5...0°С. У західних та південних областях вночі -5...0°С, вдень -1...+4°С.

У неділю, 10 грудня, переважно без опадів, лише вдень на крайньому заході очікується невеликий сніг із переходом у дощ. Вітер південно-східний, 9-14 м/с, місцями пориви, 15-20 м/с. Температура повітря на Лівобережжі країни вночі -13...-8°С, вдень -8...-3°С; на решті країни вночі -6...-1°С, вдень -2...+3°С, в Одеській області та Криму до +8°С.

Раніше повідомлялося, що минулої неділі та понеділка сильний вітер спричинив чимало пошкоджень в Покровській та сусідніх громадах: повалив дерева, позривав дахи, пошкодив електромережі.