У більшості областей України з вихідних вирувала негода. Дісталося і Донеччині – найбільшої  біди в  регіоні наробив сильний поривчастий вітер. Про наслідки негоди в кількох громадах Покровського району повідомили кореспонденти ТК «Орбіта».

Покровська громада

У різних частинах Покровська вітром повалило дерева. Зокрема в сквері «Соборний» дерево, падаючи, розбило ліхтар.

А на вулиці Таманова зламана вітром тополя обірвала дроти.

Наслідки негоди учора з самого ранку усували комунальні служби разом з фахівцями транспортного відділу. Як вже повідомлялося, станом на середину дня 27 листопада до Контактного центру Покровська надійшло 360 дзвінків, з яких 90% були пов’язані з наслідками негоди: це відсутність електропостачання, гілля на електромережах, повалені дерева та відірвані вітром елементи покрівель.

Через обриви електромереж цілі вулиці та райони громади були аварійно знеструмлені.

Як повідомили у ДТЕК Донецькі електромережі, за 27 листопада енергетики повернули світло в оселі 84,6 тисячі родин у 105 населених пунктах Донеччини, знеструмлених через негоду. Зокрема, відновили роботу 1059 трансформаторних підстанцій.

«Продовжуємо працювати над відновленням електрики ще для 12 тисяч родин у 34 населених пунктах. Попри важку ситуацію в регіоні, ми продовжуємо відновлення мереж», – повідомляють у ДТЕК.

Мирноградська громада

Постраждав від стихії і Мирноград: у місті повалило  дерева, пошкодило покрівлі.

Один з постраждалих дахів – на багатоквартирному будинку в кварталі 40.

«Зірвало дах. Там працює комісія, будемо надавати матеріали для того, щоб це все зробити», – повідомив начальник Мирноградської МВА Юрій Ключка.

Негода також залишила без даху навчальний заклад громади, і тепер потрібно вирішувати подальшу долю будівлі.

«Було зірвано близько 300 квадратних метрів покрівлі. Коли вщухне негода, за допомогою ДСНС зробимо демонтаж цієї покрівлі та, скоріш за все, її консервування. І потім уже будемо робити проектування», – повідомив Юрій Ключка.

У результаті негоди в Мирноградській громаді були знеструмлені будинки на 17 вулицях.

Селидівська громада

В Селидівській громаді також повалило дерева, але найсерйозніші проблеми – зі світлом.

«У Селидівській громаді внаслідок негоди повалено два дерева, також багато поривів ліній електропередачі. Дві бригади РЕМ працюють над ліквідацією наслідків негоди, але не встигають ліквідувати всі пориви у зв’язку з тим, що їх дуже багато», – повідомив заступник селидівського міського голови з координації міського господарства Олександр Боярінцев.

Добропільска громада

У Добропіллі на декількох багатоповерхівках позносило дахи, також дерево впало на один із будинків. У квартирі, якій дісталось найбільше, мешкає пані Олеся. В момент падіння жінка була на роботі, вдома знаходилися самі діти.

«Йшли онлайн-уроки, діти дуже злякалися, був сильний стукіт. Вони навіть подумали, що це був вибух. Мені зателефонували, я приїхала і побачила таке», – розповідає пані Олеся.

За її словами, балкон уцілів, але пошкодило пластикову обшивку. Наслідки падіння дерева ліквідовували співробітники ДСНС.

Негода завдала шкоди і в Білицькому. Тут фрагментами зірвало дах на будівлі центру культури. Суттєвих руйнувань зазнала і покрівля нещодавно відремонтованого Палацу спорту.

Детальніше про ліквідацію наслідків негоди – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомлялося, що на цей тиждень в Україні прогнозують складні погодні умови, нестійку погоду з коливаннями температури, опадами і туманами.