Комунальне підприємство «Добро», яке опалює Добропільську, Білозерську та Новодонецьку громади, технічно готове подати тепло споживачам. Про це повідомив виконуючий обов'язки директора КП «Добро» Олег Дмитрук.

За його словами, влітку підприємство виконало масштабні ремонтні роботи, а для початку опалювального сезону очікує на відповідну середньодобову температуру повітря.

«Згідно з правилами теплопостачання, коли зовнішня температура повітря менше +8 градусів три доби та більше – починається опалювальний сезон», – пояснює Олег Дмитрук.

Вугілля для котелень є, і якщо прогнози синоптиків справдяться, опалення почнуть надавати вже найближчими днями.

«Підписуємо контракт з ДП «Добропіллявугілля-видобуток». Об'ємів за договором вистачає на опалювальний сезон», – підкреслює Олег Дмитрук.

У КП «Добро» також зазначили, що на 1 листопада споживачі трьох громад завинили підприємству близько 120 мільйонів гривень. Починаючи з травня, люди заплатили близько 20 мільйонів за раніше надане тепло. За словами провідної юрисконсультки КП «Добро» Тетяни Шишової, це зокрема результат активної позовної роботи. На даний час у суді близько 200 справ, а за минулі періоди їх значно більше. 

«1085 справ – з них уже закрито, тобто погашено в повному обсязі, більше 50%. До 8 мільйонів гривень було подано виконавчих проваджень, і близько 3,5 мільйону було погашено повністю», – констатує Тетяна Шишова.

По багатьох виграних справах з боржниками працює виконавча служба. З травня поточного року законодавчо дозволено накладати арешти на рахунки боржників, рухоме та нерухоме майно й транспортні засоби. 

Тож боржників закликають укладати договір реструктуризації та сплачувати за тепло протягом року і не доводити ситуацію до суду – адже в такому випадку боржник сплачує ще й судовий збір, а це понад 2500 гривень.

Детальніше про підготовку до опалювального сезону у Добропіллі – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Селидовому планують розпочати опалювальний сезон навіть за відсутності газу.