Сьогодні о пів на третю ночі росіяни здійснили чергову атаку по місту Селидовому. На місці обстрілу побувала знімальна група ТК «Орбіта».

Це будинок пані Ніни, 73-річна жінка живе в ньому одна.

«Добре, що мене вчора ввечері подружка покликала в гості, там я і залишилась на ніч. Таке рідко буває. Вже вранці побачила свій будинок. Вікон немає, стеля сиплеться. Як то кажуть, у розбитого корита ми тут всі залишилися. Дуже страшно! Вже хоч матеріали дали, потрохи забиваємо цими OSB- плитами», – розповіла пані Ніна.

В іншому будинку мешкає подружжя – зараз разом прибирають сміття. Пані Ірина згадує, як пройшла ця складна ніч.

«Ми в цей час спали. Прилетіла перша ракета, гучно було дуже. Чоловік каже: «Падай на підлогу». Потім одразу ще другий вибух. Як трохи стихло, вийшли на вулицю. Одразу бачимо – будинок сусіда горить. Знайомі наші постраждали – повезли в лікарню. А ми ось тут поки в себе лад наводимо. Подружки мої прийшли допомогти. Всі вікна потрощило, треба прибирати», – каже пані Ніна.

Внаслідок двох ударів ракетами С-300 у Селидовому постраждали щонайменше 24 оселі і 4 автомобілі.

«З матеріального резерву міської військової адміністрації та від благодійних організацій видаємо листи OSB, тарпаулін мешканцям постраждалих будинків. Також комісія міської ради документує руйнування для отримання грошової компенсації за програмою єВідновлення. Хочу нагадати, що протягом лютого ворог запустив по місту Селидовому 20 ракет, а в березні – вже 13», – зазначив начальник Селидівської МВА Анатолій Немченко.

Четверо людей, які перебували в домівках, отримали тілесні ушкодження. Це три жінки старше 60 років та 58-річний чоловік. Буквально через півгодини після обстрілу вони вже були в Покровській лікарні.

«Хворі були доставлені з легкими травмами, тобто це садна та забій голови. Їм була надана медична допомога, і вони будуть проходити лікування в амбулаторному порядку», – розповіла звідувачка відділення екстреної невідкладної допомоги Покровської КЛІЛ Ганна Цвєтова.

На місці прильотів всю ніч працювала слідчо-оперативна група та вибухотехніки, рятувальники й інші профільні служби. Вони допомагали людям та усували займання. Вже вранці долучились до робіт і комунальники.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що сьогодні вночі російські війська вчергове обстріляли Селидове.