Сьогодні на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили ситуацію з водопостачанням у Покровській громаді. Про це повідомляє міська військова адміністрація.

Як доповів заступник міського голови Олександр Добровольський, тривалий час жителі громади залишаються без централізованого водопостачання, тому що внаслідок бойових дій зупинена Карлівська фільтрувальна станція. Ремонтні роботи тривають.

Олександр Добровольський також зазначив, що через постійні перебої з водою прийнято рішення забезпечити водопостачання міста Родинське з очисних споруд ВК «Краснолиманська». За результатами досліджень, проведених спільно з КП «Покровськводоканал», радіологічні, мікробіологічні та санітарно-хімічні показники цієї води відповідають усім санітарним вимогам. КП «Покровськводоканал» вже провів земельні роботи з прокладання траншеї. Наразі йде процедура закупівлі необхідних реагентів.

За підсумками засідання комісія одноголосно визнала, що у Покровській громаді склалася надзвичайна ситуація техногенного характеру. Вирішено продовжувати буріння свердловин, а також забезпечити роздачу та підвезення технічної та питної води відповідно до узгоджених графіків.