10 жовтня Покровська міська військова адміністрація, ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська», ТОВ «Краснолиманське» та КП «Покровськводоканал» підписали чотиристоронній меморандум, у рамках якого передбачається постачання очищеної та знезараженої води з підземних джерел «Краснолиманської» мешканцям Родинського старостинського округу. Про це повідомляють у Покровській МВА.

«Сьогодні з урахуванням ситуації з водопостачанням, яка склалась в нашій громаді, виникла необхідність знайти альтернативне рішення «водяного питання». Проект щодо очищення шахтних вод став одним з таких. В нас є технічна можливість повністю забезпечити місто Родинське водою з альтернативного джерела водопостачання», – розповів заступник покровського міського голови Олександр Добровольський.

За його словами, добовий водозабір у Родинському складає 1000-1200 кубометрів. Води вистачить для забезпечення міста. Отримані всі позитивні висновки щодо її якості: показники відповідають санітарним та радіологічним нормам. 

Як розповів директор ТОВ «Краснолиманське» Анатолій Руденко, свого часу на підприємстві був реалізований проект використання власної води, яка збирається з різних джерел.

«У зв’язку з постійними перебоями з водопостачанням ми не могли  залишитись осторонь, тим більше, що в Родинському мешкають наші співробітники. Влітку на зібранні місцевих мешканців було прийнято рішення допомогти місту вирішити «водяне питання», – зазначив Анатолій Руденко. 

Частина необхідних технічних заходів вже реалізована: зусиллями водоканалу прокопана технологічна траншея під трубопровід. 

Як зауважив очільник Покровської МВА Сергій Добряк, альтернативне водозабезпечення Родинського надасть можливість Покровську отримувати більше води. 

«Ми підключаємо місто під вже наявні очисні установки шахти, – зазначив Сергій Добряк. – Зі свого боку ми допомагаємо в проведенні земляних робіт, в забезпеченні кварцевим піском та ультрафіолетовими лампами. Є надія, що протягом трьох-чотирьох тижнів, в залежності від погодних умов, Родинське буде з водою».