Питання сталого проходження зимового періоду та допомоги тим, чиє житло постраждало від обстрілів, обговорили керівники Покровської громади на апаратній нараді під головуванням начальника МВА Сергія Добряка. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Відновлення будинків після обстрілів

Як зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, тривають роботи з відновлення домогосподарств, які постраждали від обстрілів.

«Велика кількість звернень, всі чекають на допомогу. В першу чергу ремонтуємо ті будинки, в яких мешкають люди. Це роботи з відновлення вікон та покрівель. Там, де є можливість людям самостійно власними силами ремонтувати оселі – ми видаємо будівельні матеріали. Там, де мешкають літні люди або одинокі, залучені ремонтні бригади», – зазначив Олецксій Стебель.

Він наголосив, що Покровська МВА не ремонтує господарчі споруди: гаражі, літні кухні та інші прибудови. «Ми надаємо допомогу в відновленні житлових будинків – щоб люди мали змогу спокійно перезимувати», – каже Олексій Стебель.

Фіксація обсягів руйнувань

У громаді продовжує працювати комісія з фіксації обсягів руйнувань. Її представники обстежують близько 10 будинків на день. Аби відпрацювати кожну з заявок, які постраждалі мешканці залишали в контактному центрі, було розроблено графік обстежень та планується залучення додаткових спеціалістів. 

Допомога від благодійників

Для надання допомоги в подоланні наслідків обстрілів керівники громади активно залучають благодійні фонди та громадські організації. Благодійники забезпечують постраждалих будівельними матеріалами, продуктовими наборами та непродовольчими товарами.

Крім того, мешканці, оселі яких постраждали внаслідок обстрілів 31 грудня та 6 січня, мають змогу отримати грошову допомогу. Завтра, 11 січня, документи для надання такої допомоги прийматимуть у Покровську представники «Solidarity International».

Напередодні фахівці УСЗН вже склали перший список отримувачів фінансової допомоги в розмірі 10800 гривень, яка передбачається на кожного члена постраждалої родини. 

Запропонували фінансову допомогу і представники «Save the Children».

«Пряму грошову допомогу на відновлення пошкоджених ракетами рф житлових будинків повинні отримати всі, хто залишав заявки, зателефонувавши до контактного центру», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Олена Харчевна.

Крім соціальних працівників, активну участь в цьому процесі беруть інспектори Комітету самоорганізації населення – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. Інспектори підтримують постійну взаємодію з постраждалими мешканцями. Вони ж залучають донорів для допомоги.

Днями від БО «Янголи спасіння» власники пошкоджених домогосподарств отримали 35 будівельних наборів для екстреного відновлення житла, ще 200 видадуть найближчим часом. 

Читайте також: БФ «Янголи Спасіння» привіз будматеріали покровчанам, постраждалим від обстрілу

Відгукнулись та готові надати допомогу покровчанам і представники БО «Восток SOS». 

Не залишають без уваги і мешканців старостатів, які теж потерпають від обстрілів. Сьогодні мешканці Піщанського старостинського округу мали змогу отримати продуктові набори від GEM. 

Стале проходження зимового періоду

Під час наради керівники також обговорили стале проходження зимового періоду, а саме забезпечення мешканців громади твердим паливом, утримання доріг, роботи об’єктів критичної інфраструктури, облаштування укриттів та оснащення Пунктів незламності.

Як зауважила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова, сформований запас палива та харчових продуктів, якого має вистачити на 7 днів перебування у надзвичайних умовах.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що міжнародні організації допомогли покровчанам, які постраждали від обстрілу 31 грудня.