З фронтової Красногорівки – до пологового будинку в Покровську: поліцейський екіпаж «Білий янгол» вивіз з-під обстрілів вагітну жінку з переймами. У перинатальному центрі 20-річна Анна народила дівчинку. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«О четвертій годині ранку надійшло повідомлення від місцевих громадян, що в підвалі дівчина у передпологовому стані, почались потуги», – розповів керівник поліції міста Курахове Артем Щусь.

Майбутня матуся перебувала в епіцентрі ворожих обстрілів, у Красногорівці в підвалі будинку. Серед ночі у неї почалися перейми, була необхідна екстрена госпіталізація.

«Останні два дні жила у підвалі, оскільки були обстріли, о другій ночі почалися перейми. Викликали «Білих янголів». Я їм дуже вдячна, що вони змогли приїхати і доставити до пологового», – розповіла Анна.

Участь у рятувальному рейсі взяли начальник поліції Курахового Артем Щусь та «Білі янголи» Василь Піпа й Рустам Лукомський. Під обстрілами, по зруйнованій дорозі, в туман поліцейські евакуювали породіллю. Екіпаж мчав у супроводі групи швидкого реагування, яка забезпечувала безперешкодний рух.

Правоохоронці заздалегідь попередили акушерів, і в Покровську біля пологового на Анну очікували медики з ношами. Завдяки вчасній евакуації жінка народила здорову донечку вагою 2650 грамів та зростом 50 сантиметрів. Матуся каже, що дівчинку назвали Варварою.

Зараз вирішується питання щодо евакуації мами з донечкою у більш безпечне місце. Сім’я потребує фінансової допомоги, тож ті, хто має бажання та можливість, можуть їм допомогти.

Карта ПриватБанку:

4149 4991 5578 9066

Лук’янець Тетяна Іванівна.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що «Білі янголи» евакуювали з Желанного трьох малолітніх дітей з мамою.