У Покровській міській організації ветеранів війни та праці проводять безкоштовні курси з вивчення англійської мови для людей «золотого віку». Про це повідомили представники організації.

Опанування мови розпочали з вивчення основ спілкування: абетка, кольори, дні тижня, складання невеликих речень. Курси проводить вчителька англійської мови Валентина Дух, яка ледь не все життя викладала у школі. 

«Ми вивчаємо мов на початковому рівні. Деякі зовсім не вивчали англійську, а деякі забули. Вивчаємо овочі, фрукти, як привітатися, скільки років – прості фрази для спілкування», – розповідає пані Валентина.

Читайте також: у Покровську стартували безкоштовні курси англійської мови для людей поважного віку

Заняття відбуваються кожної середи о 10 годині. Учасниця курсів Ніна Саркісян каже, що охочих долучитися все більше, адже під час занять панує невимушена та добра атмосфера.

«Кожна позитивна пропозиція просто радує – занадто багато негатива в житті. Що стосується мови, чим більше людина знає, тим корисніше. Ми всі знаємо, що таке хвороба Альцгеймера, і якщо тренувати пам'ять, зокрема мовою – це йде тільки на користь», – зауважує Ніна Саркісян. 

У групі близько 10-15 учнів. За словами голови Покровської міської організації ветеранів війни та праці Олександра Іващенка, курсами зацікавилась чимала кількість людей «золотого віку». Приміщення не дозволяє суттєво розширятися, але це питання вже опрацьовується.

«Багато дітей поїхали за кордон і запрошують своїх батьків приїхати до них. Але вони навіть не знають, як сказати «вітаю» або «до побачення», або «як пройти на певну вулицю» – тому і вирішили навчитись», – вважає голова організації.

Ці люди, незалежно від їхнього віку, підтверджують, що навчатись та опановувати нове ніколи не пізно. 

Детальніше про безкоштовні курси з вивчення англійської мови – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що фахівці ГО «Аваліст» проводили психологічний тренінг для педагогів Удачного