У Покровській громаді продовжують залучати безробітних до суспільно корисних робіт у межах проєкту «Армія відновлення». Про це розповіли в Покровському міському центрі зайнятості.

На час таких робіт за працівниками зберігається статус безробітних, а оплата праці здійснюється із джерел Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

«У нас працює чудова програма, завдяки якій є можливість працевлаштувати людей на суспільно корисні роботи. Це можуть бути як чоловіки, так і жінки. Робота, яку вони виконують при Покровській МВА, це розвантаження, завантаження, перевезення, фасування наборів та інше. Такі роботи проходять майже кожен день, і нам вдалось залучити 15 осіб», – розповідає директор КП «Агентство розвитку громади» Дмитро Єрмолович.

Такий легальний тимчасовий підробіток центр зайнятості пропонує, якщо людина не може знайти роботу за своєю спеціальністю. Внутрішньо переміщені особи, якщо вони застраховані й не мають офіційного статусу безробітних, також можуть брати участь у суспільно корисних роботах. Директорка Покровського міського центру зайнятості Тетяна Радченко зазначає, що центр співпрацює з різними організаціями, тож пропозицій багато.

«Цей і ремонтно-відновлювальні, сільськогосподарські роботи, заготівля дров для опалювального сезону, прибирання вулиць, ліквідація стихійних звалищ, надання допомоги населенню, першочергово людям похилого віку, хворим, інвалідам, дітям», – перераховує Тетяна Радченко. 

31 жовтня набрала чинності постанова Кабінету міністрів щодо підвищення у півтора рази оплати праці за виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану.

«На сьогодні оплата складає 10 050 гривень. Якщо буде збільшуватися мінімальна заробітна плата, буде збільшуватися і плата за суспільно корисні роботи», – наголошує директорка центру зайнятості.

У Покровській громаді роботи в такому форматі тривають впродовж року. Крім цього, центр зайнятості продовжує надавати ваучери на отримання нової професії чи підвищення кваліфікації для осіб старше 45 років, а також пропонує підприємцям-початківцям взяти участь у грантових програмах від державного проєкту «єРобота».

Більше інформації про суспільно корисні роботи в Покровській громаді – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, які бувають види суспільно корисних робіт у межах проєкту «Армія відновлення» та на скільки зросте оплата таких робіт з наступного року.