Народний ансамбль пісні «Дивограй» із Покровська та народний вокальний ансамбль «Надія» з Успенівки об’єднали зусилля. Детальніше про це розповіли учасники ансамблів.

«З початку повномасштабного вторгнення учасники нашого колективу роз’їхались, багато хто знаходиться за кордоном. З ансамблю залишилися дві дівчини, тому мі об’єдналися з народним вокальним ансамблем «Надія» з Успенівки», – зазначає керівниця «Дивограю» Ірина Свистун.

Ансамблі разом проводять сучасні вечорниці, беруть участь у загальноміських святах, а також у конкурсах і фестивалях – щоправда, онлайн.

«Попри війну та складну ситуацію в країні, я вважаю, що необхідно підтримувати культурний фронт нашої громади, підіймати бойовий дух», – каже керівниця народного вокального ансамблю «Надія» Ірина Сич.

Нещодавно ансамбль «Дивограй» отримав диплом лауреата другого ступеню на відкритому фестивалі-конкурсі патріотичної пісні «Революція пісенності», а також здобув перемогу на Всеукраїнському багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв «Energy dance and music fest». Зйомки кліпу-переможця відбулися на одному з териконів Покровської громади.

Не менш продуктивними видався поточний рік і для ансамблю «Надія». На Всеукраїнському багатожанровому конкурсі «Дніпровська феєрія» він став лауреатом першого ступеню. 

Детальніше про співпрацю двох ансамблів Покровської громади – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Porkovsk.news повідомляв, що зразковий театр народної пісні «Златиця» з міста Покровськ здобув перемогу на міжнародному конкурсі