Народний аматорський вокальний ансамбль «Kalina Ukraine» з Новотроїцького переміг в конкурсі «Італійська симфонія 2023» та отримав ще низьку призових місць в інших міжнародних змаганнях. Про це повідомила в.о. директорки КЗ «Новотроїцький центру культури та дозвілля» Тетяна Кравчук. 

За її словами, жовтневе змагання відбулось в онлайн-форматі й зібрало майже півтисячі учасників з різних країн. Конкурсанти були розподілені по творчим номінаціям та віковим категоріям.

«Ми дуже задоволенні, що на міжнародному конкурсі отримали диплом 1 ступеня, адже це велика для нас перемога. Також цей конкурс не є безкоштовним, і частина коштів, які вносили за участь конкурсанти, віддаються на потреби Збройних Сил України», – каже Тетяна Кравчук.

Ансамбль «Kalina Ukraine» існує вже дванадцять років. Нині в його репертуарі переважають українські патріотичні пісні. Колектив, як і до великої війни, є активним учасником конкурсів різного рівня, і майже завжди виборює призові місця.

«В нас ще є 4 нагороди. З конкурсів «Україна-Чехія», «Україна-Болгарія» і «Україна-Берлін», – перераховує учасниця ансамблю, хормейстерка КЗ «Новотроїцький ЦКД» Галина Бугасова.

Крім цього, учасники ансамблю регулярно організовують для мешканців Новотроїцького старостату цікаві заняття та заходи.

«Клубний заклад є осередком культурного життя нашого старостинського округу. Робота колективу направлена на організацію якісного дозвілля населення всіх вікових груп. Нещодавно в нас відбувся захід до Міжнародного дня сільської жінки, куди були запрошені наші сільські жіночки, їм дуже сподобалось», – розповідає Тетяна Кравчук.

Детальніше про ансамбль «Kalina Ukraine» Новотроїцького ЦКД – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав про життя в Новотроїцькому старостинському окрузі.