Незважаючи на обстріли та інші виклики воєнного часу, аграрії Донеччини поступово розпочинають сівбу ярих культур. Про хід весняних польових робіт дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

Однією з перших цього року приступила до посівної агрофірма «Лисівська». За словами директора сільгосппідприємства Микити Кеби, зараз вони збираються засіяти ярий ячмінь на території близько 30 гектарів.

«Наступним кроком буде посів льону, потім з часом – гречки і соняшника. Підживлення озимих ми вже провели. На жаль, ціни на добрива дуже високі, прибутку в минулому році отримали мало – вийшли майже в нуль», каже Микита Кеба.

За словами директор департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької облдержадміністрації Артема Чагана, цього року планується посіяти 215 тисяч гектарів ярих культур.  З них 66 тисяч га – зернові, 137 тисяч га – технічні культури, 30 тисяч га – картопля, овочі та кормові культури.

Восени фермери області засіяли близько 120 тисяч гектарів озимих культур.

«Посіви озимих культур на переважній площі знаходяться в доброму та задовільності стані. Було вчасно проведено їх підживлення по мерзлоталому ґрунту.  Аграрії області в залежності від погодних умова та з урахуванням безпекової ситуації  налаштовані максимально ефективно використовувати орні землі та закласти надійний фундамент майбутнього врожаю», – зазначив Артем Чаган.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що в Гродівській громаді готуються до посівної.