Стартував новий газовий рік, тому абонентам «Донецькоблгазу» необхідно встигнути передати показання газового лічильника до 5 жовтня. Про це повідомили на сайті підприємства

Газовий рік – це проміжок часу з 1 жовтня поточного року по 30 вересня наступного. Його використовують для формування обсягу спожитого газу. 

«Якщо з 1 жовтня 2022 року по 30 вересня 2023 року обсяг споживання абонента зменшився, то вже наступного року зменшиться і сума платіжки за доставку газу. Зростають цифри в платіжці лише за умови збільшення обсягу споживання», – йдеться у повідомлені «Донецкоблгазу». 

Якщо абонент не користувався газом протягом року, але був підключеним до системи газопостачання, йому нараховується мінімальна річна замовлена потужність: 

39 куб.м за рік – для об'єкта побутових споживачів, де газ використовується для приготування їжі; 

126 куб.м за рік – для об'єкта побутових споживачів, де газ використовується для підігріву води та приготування їжі;

314 куб.м за рік – для об'єкта побутових споживачів, де газ використовують комплексно: для опалення, чи об'єкта, який не є побутовим.

Щоб абоненту не нарахували спожите за плановими обсягами, які можуть бути вищими за реально використаний газ (а це, своєю чергою, збільшить плату за розподіл) – необхідно встигнути передати актуальні показання лічильника до 5 жовтня.

Усі способи надання показника лічильника – за посиланням.

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як зберегти житло від пожежі в опалювальний період.