Лідія Степанівна, якій пішов 98-й рік, пішки вийшла з окупованої частини Очеретиного. Про це повідомляють у поліції Донецької області.

Будинок, який жителька Очеретиного будувала власними руками, зруйнували росіяни, а її рідні зазнали поранень. Рятуючись від окупантів, Лідія Степанівна під обстрілами пройшла весь фронт, подолала близько 10 километрів, двічі падала – але будь-що прагнула дістатися вільної української території.

«Лідія Степанівна йшла весь день, без їжі та води, декілька разів падала без сил і, як вона каже, «засинала». Трималася на двох палицях та «на характері». У розпал боїв пенсіонерка дивом залишилась живою та неушкодженою», – повідомляють у поліції.

Надвечір втомлену пішохідку побачили на дорозі військові та передали групі поліції «Білий Янгол». Поліцейські відвезли жительку в шелтер для евакуйованих, де про неї піклуються. Правоохоронці шукають родичів жінки.

Після «марш-кидку» Лідія Степанівна почувається добре. «Я ту війну пережила і цю війну переживаю. Залишилась без нічого. Але я своєю Україною на ногах вийшла», – каже жінка.

У поліції закликають не ризикувати своїм життям та евакуюватися вчасно. Гарячі лінії евакуаційних груп «Білий Янгол» на напрямках:

Авдіївський – 066-56-19-102,

Бахмутський – 066-56-15-102,

Великоновосілківський – 066-56-11-102,

Лиманський – 066-56-16-102,

Мар’їнський – 066-56-10-102.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що «Білі янголи» доставили з фронтової Красногорівки до пологового будинку в Покровську жінку з переймами.