15-річна Аня Романова з міста Покровська бореться зі страшною хворобою. Зараз вона проходить курс хіміотерапії в онкогематології в місті Дніпро. Родина вже вичерпала на лікування практично всі свої заощадження, тому потребує підтримки небайдужих людей. Про це розповіла мама дівчинки Наталія Романова.

Все почалося в серпні 2023 року зі скарг дівчинки на болі в коліні. Зверталися до різних лікарів, робили обстеження, лікували ревматоїдний артрит. Стан коліна покращився, але погіршилися аналізи крові.

Наприкінці вересня дівчинку госпіталізували до Мирноградської лікарні. Там її «прокапали» і наступного дня, 30 вересня, доставили на «швидкій» у Дніпро. Обстеження підтвердили діагноз – рак кісткового мозку.

«Нам потрібно пройти три блоки «хімії». Перший блок ми пройшли – це було 28 «хімій» плюс «хімія» в таблетках. Зараз ми на другому блоці – п'ять діб нам капають «хімію», промивка», – розповіла мама дівчинки.

Сама хіміотерапія проводиться за кошти держбюджету, але препарати і процедури, необхідні для подолання наслідків «хімії», батьки оплачують самостійно. У Ані вже є проблеми з серцем, печінкою та кишечником. Але в цілому в лікуванні спостерігається позитивна динаміка, і її важливо втримати.

«На лікування вже пішло більше 200 тисяч. Приблизно стільки ж знадобиться, щоб закінчити ці три протоколи. Потім два – два з половиною роки ми будемо на «сухій» хімії, тобто на таблетках, лікуватися вдома. Це в тому випадку, якщо після третього блоку «хімії» не знадобиться пересадка кісткового мозку», – каже Наталія Романова.

Тато Ані служить в ЗСУ та нещодавно отримав серйозне поранення. Мама-перукар більшу частину часу проводить з донею в лікарні. Отож родина, фінансові запаси якої уже практично вичерпані, буде дуже вдячна усім небайдужим людям за фінансову допомогу на лікування їхньої доньки.

Карта ПриватБанка:

5169 3600 2281 5967

Карта Монобанка:

4441 1144 4941 9652

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що БФ «Сталеві» отримав допомогу від «Піреус Банку».