В агрофірмі "Дружба" розпочали збирання олійної культури, наразі скосили вже понад 60% полів, засіяних соняшником. Про це повідомили агрономи господарства.

За словами головного агронома АФ "Дружба" Віктора Іванюка, урожайність соняшнику вища ніж рік тому. Для цьогорічного збору задіяли 12 комбайнів.

"Соняшника у нас посіяно в цьому році на площі 9900 гектарів. Врожайність складає десь 23 центнери  — це не те щоб дуже гарно, але і не погано", — підкреслює головний агроном. 

На думку Віктора Іванюка, цьогорічні погодні умови для зростання соняшника не були дуже сприятливими.

"Проходили дуже сильні опади за один раз, тобто і гарно, що була волога, але вона була не завжди тоді, коли була потрібна. Після сильних опадів позмивало насіння, довелось підсіювати й тепер той соняшник, що підсіяний, ще зелений, а той вже збираємо", — розповідає Віктор Іванюк.

Агрофірма вирощує декілька олійних сортів соняшнику. Врожай добрий, а ціни поки не тішать. Агроном каже, що через розбиті ракетними обстрілами порти та дорогу логістику соняшник немає куди збувати. 

В агрофірмі "Дружба" одночасно проводиться посів озимих культур на площі у 5 тисяч гектарів. З цієї площі вже засіяно зерном 4600 гектарів.

Детальніше про збір соняшника — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як пройшов збір олійного льону в агрофірмі "Лисівська".