У селі Гродівка Покровського району провели урочистості до Дня захисників і захисниць України. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта». 

Начальник Гродівської селищної військової адміністрації Володимир Руденко, дякуючи українським воїнам за їхню самовіддану службу, додав, що Гродівка упродовж всієї своєї історії була селищем вільних людей, і цей статус буде подовжений добрими справами мешканців. 

«Наше селище ніколи не мало панів, тут була козацька вольниця, козацька демократія. І сьогодні є дух тих козаків, які заснували це поселення і є нашими предками», – зауважив Володимир Руденко.

На урочистому заході були й ті мешканці селища, які воюють у лавах ЗСУ. На концерті їм вручили символічні знаки пошани за мужність та витривалість.

Гродівські військові також демонстрували свої творчі таланти. Олександр Мєшайкін співає все життя, з якого вже півтора року служить в лавах ЗСУ. Він розповів, що пісні пише сам, кожен рядок в них – це його особисте відчуття сьогодення та людей, що поруч. 

«Пишу і виконую різні пісні на військову тематику. Намагаюсь підтримувати військових в ці нелегкі часи. Пісня серед військових була завжди», – каже Олександр Мєшайкін. 

Як відсвяткували День захисників та захисниць України в Гродівці, можна подивитись в сюжеті ТК «Орбіта»

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Гродівці встановили пам'ятну дошку на честь загиблих військовослужбовців громади.