Мирноградська організація Червоного Хреста України займається транспортуванням важкохворих та маломобільних людей, допомагаючи їм дістатись медзакладів. Про це розповіли волонтери загону швидкого реагування.

Працювати за проєктом «Планове транспортування пацієнтів, які потребують транспортування», у Мирноградській організація Червоного Хреста почали два місяці тому.

«До нас вже звернулося понад 50 осіб, всіх ми транспортували. Є спеціальна автівка, є каталки, є ноші. Ми маємо все для того, щоб транспортувати маломобільну людину», – розповіла волонтерка загону швидкого реагування Мирноградської організації Червоного Хреста Наталія Пуздренко.

Волонтери організації стали першими в області, хто не тільки возить хворих у лікарні й додому, але й виконує більш логістично складні завдання.

«Якщо потрібна діагностика або подальше лікування, операція, ми можемо відвозити в Дніпро, Харків, Полтаву. Уже були такі випадки, що треба було транспортувати людину в Київ, Київську область. Але ж ми загін швидкого реагування – тому передаємо пацієнтів. Це відбувається, наприклад, у Слов'янську, або в Дніпрі, або в Полтаві, і далі їх транспортують інші», – розповіла координаторка проєкту «Планове транспортування пацієнтів, які потребують транспортування» Наталія Коваленко.

Волонтери кажуть, що допомагають всім. Тому якщо виникає потреба в транспортуванні маломобільних людей, треба звернутися до Мирноградської організації Червоного Хреста України через її офіційні сторінки в соціальних мережах.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що у Червоному Хресті Покровська відкрили кімнату психоемоційної допомоги.