Цього року в програмі «Екологічними стежками рідної України» візьмуть участь чотири групи покровських дітей. Про це йшлося на зустрічі голови Всеукраїнської екологічної ліги Тетяни Тимочко з директорами шкіл Покровської громади – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Учасники зустрічі обговорили заходи в межах програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини», яка впроваджується в області з 2020 року.

«У рамках цієї програми було передбачено навчання дітей заходам поводження з побутовими відходами, енергозбереження, водозбереження. Ми вчимо дітей дбайливо ставитись до природного середовища, і це навчання від дитячого садочку до старших класів», – розповіла Тетяна Тимочко.

Основою підпрограми «Екологічними стежками рідної України» є екологічний розвиток та психологічна реабілітація дітей Донеччини. В її межах юні мешканці регіону мають змогу мандрувати нашою державою, відвідувати національні парки, знайомитися з різними екосистемами, історичними і культурними пам’ятками, проводити дослідження в природі, брати участь в екологічних конкурсах.

«Іноді діти з Донеччини жодного разу не виїжджали навіть за межі області. І ці поїздки в Карпатський регіон, на Хмельниччину, в Київ, Черкаську область давали дітям можливість побачити, якою прекрасною і великою є наша країна. Це формування патріотизму, це не просто якась така плакатна любов до своєї країни, а це розуміння важливості збереження своєї країни цілісною і такою, якою вона є», – зауважила Тетяна Тимочко.

За підтримки голови облдержадміністрації програма вже стартувала і в поточному році. Її учасниками стануть як діти та вчителі, які залишаються на Донеччині, так і евакуйовані. Мета – психологічна реабілітація в природі.

«Екологічне виховання дітей було і залишається важливим для освітян Покровської громади. Тому коли в минулому році відновили програму і запропонували нашим учням відвідати екологічні стежки України, звісно, ми погодилися. Першими ластівками були учні опорної 9-ї школи, загальноосвітньої школи №12 та на той час багатопрофільної гімназії. Були дві поїздки, під час яких близько 80 дітей змогли і відпочити, і отримати нові знання», – розповіла начальниця Покровського міського відділу освіти Любов Воротинцева.

На зустрічі з головою Всеукраїнської екологічної ліги анонсували участь у цьогорічній програмі «Екологічними стежками рідної України» чотирьох груп покровських дітей. Також обговорили питання правильного поводження з відходами і сортування сміття. Крім цього, приділили увагу новій програмі психологічної допомоги працівникам освітніх закладів, які залишаються на Донеччині. Для її впровадження запустять пілотний проєкт, учасниками якого стануть і кілька шкіл Покровської громади.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що еколог з Покровського району проводить експеримент з відновлення українських степів.