Діти з прифронтових громад Донеччини вирушили на відпочинок до Прикарпаття. Про це повідомила заступниця новогродівського міського голови Ольга Сидорова.

Завдяки Благодійному фонду «Співдружність України», а також ініціативі акторів Студії «Квартал 95» 44 дитини з Новогродівської та Селидівської громад протягом місяця будуть оздоровлюватись у дитячому санаторії «Косів». З початку року в межах благодійного проєкту вже понад двісті хлопців та дівчат з Донецької області змогли безоплатно відпочити в Карпатах.

Військові адміністрації організували перевезення дітей до залізничної станції міста Дніпро у супроводі відповідальних осіб та поліції. В очікуванні свого потяга хлопці та дівчата перекусили та перепочили.

«Зараз ми знаходимось в місті Дніпро, дітки мають можливість провести час в дитячій кімнаті. Перед цим їх нагодували в ресторані волонтери, за що їм дуже велика вдячність. Протягом місяця ці діти зможуть відпочивати, оздоровлюватись, матимуть можливість продовжити дистанційне навчання в санаторії. На них також чекають різні активності, екскурсії», – розповіла Ольга Сидорова.

Санаторій, куди попрямували юні відпочивальники, розташований в низькогірній кліматичній курортній зоні. Заступниця новогродівського міського голови відзначає, що саме за цим благодійним проєктом маленькі мешканці громади вирушають на оздоровлення вперше.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що дітей з Покровської та Авдіївської громад відправили на відпочинок до Прикарпаття.