Скоро розпочнуться літні канікули – традиційний час відпочинку та оздоровлення в дитячих таборах. Діти пільгових категорій можуть відвідати їх безкоштовно. Є також пропозиції для інших юних жителів Покровської громади. Деталі розповіла заступниця начальника Покровського УСЗН Тетяна Бєлкіна.

За словами Тетяни Бєлкіної, на оздоровлення дітей громада отримає 2,3 млн грн з обласного бюджету, стільки ж виділить Покровська міська військова адміністрація.

Право на безкоштовне оздоровлення та відпочинок у дитячому таборі мають 19 пільгових категорій.

«Це діти з інвалідністю, діти, які мають одного батьків з 1-ю або 2-ю групою інвалідності, діти ВПО, сироти, діти з прийомних сімей, діти, які стоять на диспансерному обліку, а також інші категорії»,  – розповіла Тетяна Бєлкіна.

Для оздоровлення дітей, які не мають пільг, з місцевого та обласного бюджету виділятиметься сума, що дорівнює одному прожитковому мінімуму, тобто 6392 грн.

«Решту повинні сплатити батьки, профспілки або інші благодійні організації. До Управління соцзахисту необхідно принести документ, який підтверджує сплату», – розповіла Тетяна Бєлкіна.

Батьки особисто обирають місце для оздоровлення своїх дітей. За необхідності УСЗН у цьому допоможе.

«Якщо бажаєте оздоровити свою дитину, необхідно принести такі документи до Управління  соцзахисту: заява, копія паспорта і коду одного з батьків, свідоцтво про народження дитини, якщо дитині виповнилося 14 років, необхідно додати паспорт, а також документ, який підтверджує пільгову категорію», – каже Тетяна Бєлкіна.

Також необхідно додати довідку про навчання дитини. За додатковою інформацією можна звертатися до УСЗН. Установа працює з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00, в п'ятницю з 8:00  до 15:45.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що понад 100 дітей з Покровської громади отримали психосоціальну допомогу на Івано-Франківщині.