Рішення Красноармійського міськрайонного суду щодо поновлення на посаді виконуючого обов’язки головного лікаря Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування Сергія Шутька та можливості очолювати медичний заклад скасоване. Про це повідомляє сайт Покровської міськради.

У справі щодо позовних вимог Сергія Шутька до Покровської міської ради апеляційний суд не погодився з рішенням суду першої інстанції та повністю відхилив вимоги позивача.

«Рішенням Покровської міської ради від 12 квітня поточного року було зупинене виконання обов’язків головного лікаря ЦРЛ Сергія Шутька та звільнено його з займаної посади, – нагадує Покровська міськрада. – До такого повороту долі лікар не був готовий та вирішив спробувати через суд скасувати розпорядження міського голови. Чоловік звернувся до Красноармійського міськрайонного суду з відповідною заявою про поновлення його повноважень, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, відшкодування моральної шкоди та судових витрат».

Постанова, яку суд виніс вже 6 червня, частково задовольняла позовні вимоги Сергія Шутька до Покровської міської ради та Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування (колишня Покровська ЦРЛ). Судом першої інстанції було визнано незаконним його звільнення, скасовано розпорядження про припинення виконання ним обов’язків. У рішенні суду йшлося: поновити Сергія Шутька на посаді виконуючого обов’язки головного лікаря Покровської ЦРЛ, з Покровської ЦРЛ на користь позивача стягнути середній заробіток за час вимушеного прогулу в розмірі 34 455,05 грн., а з Покровської міської ради – моральне відшкодування в розмірі 10 000 грн.

У свою чергу Покровська ЦРЛ та Покровська міська рада подали апеляційні скарги до Донецького апеляційного суду. У ході їх розгляду суд виніс нову поставу на користь Покровської міської ради та Покровської клініки інтенсивного лікування.

Тож, рішенням суду від 1 жовтня 2019 року попередні рішення першої інстанції були скасовані. Скарги Покровської міськради і Покровської клініки інтенсивного лікування повністю задоволено і визнано правомірними дії щодо звільнення Сергія Шутька та припинення його повноважень як виконуючого обов’язки головного лікаря Покровської ЦРЛ.