Уряд України вже працює над тим, як відновити державу після перемоги. Створений спеціальний пакет допомоги бізнесу та працівникам. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні.

ФОПи першої та другої груп повністю звільняються від ЄСВ.

Підприємства та ФОПи третьої групи звільняються від сплати ЄСВ за найманих працівників, які були призвані до лав Збройних Сил України та інших захисних формувань, зокрема тероборони.

Звільнення від сплати податку на землю та орендної плати за землю державної та комунальної власності на всіх територіях, де ведуться бойові дії.

Усе це – на час воєнного стану та ще мінімум на рік після його завершення.

Відтерміновується сплата податків для всіх підприємств, які не спроможні їх заплатити.

Це – тільки перша частина великого пакету допомоги, урядової підтримки. Усі керівники центральної влади мають чітке завдання: розробити таку систему дій, щоб відновлення України було швидким, та орієнтувалося перш за все на людей.

«Я вдячний усім власникам і керівникам підприємств, які продовжують працювати та виконують зобов’язання перед своїми працівниками, – зазначив також Володимир Зеленський. – Платити зарплату людям – навіть якщо компанія не працює, як раніше, – це захищати Україну. Держава всі свої зобовʼязання виконує. Проіндексовані пенсії – вже у людей. Зарплата в бюджетній сфері виплачується так, як це й має бути».