Минула доба у громаді пройшла відносно спокійно, фактів щодо постраждалих та руйнувань внаслідок обстрілів не зафіксовано. Оперативний штаб діє 24/7. У штатному режимі працюють комунальні служби. Станом на 6.00 всі насосні в роботі. Є звернення по окремим адресам приватного сектору. Усі заявки передано фахівцям для перевірки.

До Контактного центру міської ради продовжують надходити звернення від мешканців з приводу пошкодження житла внаслідок обстрілу 15 червня. Фахівці складають акти пошкодження майна.

Уточнена інформація про обстріли громади, які відбулись 15 червня (з офіційної сторінки ГУНП в Донецькій області): Окупаційні війська обстріляли місто ракетами «повітря-земля» Х-59 та Х-22. Зруйновано три адмінбудівлі та 14 приватних будинків. Постраждали двоє мирних жителів, їх доставлено до лікарні. Крім того, росіяни нанесли авіаудар по залізничній інфраструкрурі. На місці працювали слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Поліцейські вилучили докази воєнного злочину РФ проти цивільного населення. Розпочато досудове розслідування за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

КУ «Агентство розвитку громади міста Покровськ» виграла грант на суму 233 тисячі гривень. Конкурс проводила некомерційна організація «Nova Ukraine». На отримані кошти буде придбано 1000 продуктових наборів для малозабезпечених та багатодітних родин, а також мешканців, які постраждали від обстрілів. Перші 300 наборів вже відправилися у Срібненський старостинський округ.

Продовжує курсувати евакуаційний потяг Покровськ Дніпро Львів, який відправляться о 16.30.

Комендантська година та режим світломаскування діють з 21.00 до 05.00.

Джерело: Покровська міськрада