У Добропіллі продовжують ліквідацію наслідків російського обстрілу, що стався 24 квітня. Ситуацію в місті прокоментував начальник міської військової адміністрації Андрій Бондаренко.

За його словами, відбулося влучання трьох ракет в продовольчі та будівельні склади.

«Внаслідок влучання почалася детонація невідомих вибухонебезпечних предметів. Зараз ця ситуація триває, зранку було обстеження за допомогою дрона. Пожежі вже немає, але є задимлення. На місці працюють ДСНС, правоохоронні органи, ми також задіяли обласну піротехнічну службу ДСНС, яка надала роботизовану техніку», – розповів Андрій Бондаренко.

Через обстріл постраждали два чоловіка: 1971 та 1978 року народження, їх стан задовільний. За словами начальника МВА, говорити про масштаб руйнувань зараз важко, адже зона ураження й досі оточена. 

«На даний час дозволу на обстеження від піротехнічної служби ми ще не отримали. Після отримання дозволу комісія, яка встановлює наслідки російської агресії, обстежить кожну домівку, адмінбудівлю. Ми зі свого боку також готові надавати матеріали, в нас є матеріальний резерв. І наші комунальні служби, коли буде можливість, готові надавати фізичну силу, щоб відновлювати пошкоджені будинки», – розповів Андрій Бондаренко.

Низка благодійних організацій вже відгукнулись і також чекають дозволу зайти на територію обстрілу. Для жителів зони ураження були напоготові Пункти незламності, куди звернулись близько десяти добропільчан. Більшість тимчасово евакуйованих перебуває в родичів та друзів. Є і ті, хто попри заклики та прохання відмовився покидати небезпечну зону.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що 24 квітня ворог обстріляв Добропілля. Через детонацію невідомих вибухонебезпечних предметів міська влада закликала мешканців тимчасово залишити зону ураження.