Традиційно до Дня шахтаря відзначають найкращих представників вугільної галузі. Цього року троє працівників «Метінвест Покровськвугілля» отримали «Золоту зірку Метінвесту» – найвищу нагороду компанії. Нагородження відбулося сьогодні в Палаці культури шахтоуправління «Покровьске», а відзнаки особисто вручив Генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков.

«Сьогодні шахтарі – одні з найголовніших героїв, бійців Сталевого Фронту, – зазначив Юрій Риженков. – Те, що ворогу не вдалося швидко захопити Покровськ, дало можливість українській металургії вижити, незважаючи на події в Маріуполі та Авдіївці. Ми вижили сьогодні, ми працюємо на потреби фронту, випускаємо броню, випускаємо власні бронежилети, і в цьому величезна ваша заслуга. Без вашого вугілля, без вашої роботи це було б неможливо».

Серед працівників, удостоєних «Золотої зірки Метінвесту» – прохідник дільниці підготовчих робіт №1 шахтоуправління «Покровське» Олександр Єгурцов. Чоловік вміє організувати роботу так, що його бригада найкраща.

«Це дуже несподівано, але дуже приємно, – каже про нагороду Олександр Єгурцов. – Проте ця заслуга не тільки моя, а всього мого колективу, тому хочу подякувати йому за працю, старанність».

«Золоту зірку Метінвесту» отримав і майстер дільниці енергопостачання та ремонту електрообладнання збагачувальної фабрики «Свято-Варваринська» Олександр Зайдун. Він розробив та запровадив заходи з енергоефективності пожежної насосної станції та оптимізації роботи конвеєрного транспорту.

«Приємно та несподівано отримати таку нагороду. Я вдячний керівництву за те, що відзначили. А також вдячний колективу, завдяки якому в тому числі це досягнення стало можливим», – зазначив Олександр Зайдун.

Третім нагородженим «Золотою зіркою Метінвесту» став водій транспортної дирекції «Метінвест Покровськвугілля» Дмитро Іванов, який вже багато років привозить працівників на роботу та відвозить додому. В одному екіпажі зі своїм братом чоловік безперервно працює в умовах воєнного стану, евакуював людей з Маріуполя.

«Хочу подякувати керівництву підприємства за те, що оцінили мою працю такою високою нагородою», – каже Дмитро Іванов.

Урочисте нагородження відбулося у вузькому, родинно-гірницькому колі і було наповнене словами подяки за нелегку шахтарську працю.

«Сьогодні ще одна нагода привітати всі наші колективи з Днем шахтаря, побажати здоров’я, удачі,  трудових успіхів. Хочу зазначити, що нагорода «Золота зірка Метінвесту» – це дуже важливе визнання трудових подвигів наших співробітників. Сьогодні нагороджені найдостойніші з колективів, і я відчуваю величезну гордість і за цих людей, і за ті колективи, де вони працюють», – зазначив Генеральний директор ПрАТ «Метінвест Покровськвугілля» Андрій Акулич.

З нагоди професійного свята працівникам «Метінвест Покровськвугілля» також вручили Листи подяки та Почесні грамоти. Нагороди отримали більше тридцяти героїв Сталевого Фронту, які працюють за себе і за тих, хто боронить країну в окопах.

Одну з грамот вручили бригадиру прохідницької бригади підземно-прохідницької дільниці №1 Шахтобудівельної компанії Анатолію Андрющенко – володарю «Золотої зірки Метінвесту» минулих років. Адже людина, закохана у вертикальну проходку, не може бути невизнаною.

Загалом нагороди отримали представники восьми підприємств Покровської вугільної групи. Кращі колективи також відзначили Почесними грамотами.

«Безумовно, приємно отримати таку нагороду. Також приємно, що наша компанія у важкі воєнні часи знаходить фінансові можливості та заохочує колективи і найкращих робітників», – зазначає начальник технологічної зміни №4 ЗФ «Свято-Варваринська» Роман Віноградов.

Окрему подяку висловили представникам трудових династій, загальний стаж яких гідний пошани.

Кожен з цих людей заслуговує на визнання за важку, самовіддану працю. Усі разом забезпечують життєдіяльність компанії, дають змогу сплачувати податки, підтримувати економіку країни, планувати, працювати та жити всьому Донецькому краю.

«На сьогодні тільки в компанії «Метінвест» активно працюють більше 60 тисяч людей, а якщо порахувати членів родин, підрядників, то йдеться про 200-300 тисяч людей, які і далі мають стабільну роботу, – зазначає Генеральний директор компанії «Метнівест холдінг» Юрій Риженков. – Так, є проблеми – підприємства сьогодні працюють далеко не з повним завантаженням. Проте нам вдалося їх зберегти, вдалося налагодити випуск нової продукції, перебудувати їх на потреби армії, фронту. Мені здається, це дуже важливо для економіки країни в цілому. І це ще один внесок у нашу Перемогу».