До чергової частини Селидівського відділення поліції звернулась місцева мешканка, яка повідомила, що дві незнайомі жінки незаконно заволоділи грошима її 80-річної матері.

Правоохоронці встановили, що до пенсіонерки на вулиці підійшли невідомі жінки, які спочатку запитали, як пройти до аптеки, а потім повідомили, що мають «надздібності» та відчувають, що на неї хтось навів порчу. Незнайомки сказали, що можуть допомогти, однак для цього їм необхідно провести певний обряд вдома у бабусі.

Налякана таким повідомленням пенсіонерка запросила жінок до себе додому, де, за їх проханням, поклала в пакет всі свої заощадження – 43 тисячі гривень та віддала. Шахрайки зробили з пакунком кілька маніпуляцій, повернули його бабусі, сказавши, що відкрити можна лише наступного ранку й пішли.

Пенсіонерці не давала спокою думка про гроші та вона вирішила не чекати, а перевірити вміст пакету. На жаль, замість грошей в середині були лише папірці. Ошукана жінка розповіла про цей випадок родичам, які й звернулись до поліції.

За даним фактом слідчими Селидівського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді до 3 років обмеження волі.

Правоохоронці звертаються до всіх, а особливо до громадян похилого віку: будьте обережні при спілкуванні з незнайомими людьми, не поспішайте виконувати їх прохання, в таких випадках намагайтесь одразу зв’язатись та порадитись із своїми родичами чи знайомими, а також телефонуйте на 102.

pokrovsk-police.dn.ua