22 квітня відбулось позачергове засідання виконавчого комітету Покровської міськради, на якому були розглянуті фінансові та освітні питання. 

Перший проект рішення стосувався змін до бюджету Покровської територіальної громади на 2022 рік. За словами директорки Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами Юлії Порецької, планується збільшення бюджету за рахунок коштів Регіональної програми Теплих кредитів. Кошти, що залишилися на початок року, будуть розподілені наступним чином: понад 8 мільйонів гривень підуть на оплату праці для відділу освіту, а 200 тисяч гривень – Департаменту фінансово-економічної політики та управління активами. 

«Крім цього, проект рішення передбачає перерозподіл коштів в межах фінансування на забезпечення національного спротиву на доставку паливно-мастильних матеріалів, а також у житлово-комунальному відділі на придбання побутових генераторів», – зазначила Юлія Порецька. 

Як пояснив начальник ЖКГ Дмитро Візенков, виділення додаткових 500 тисяч гривень пропонується для зменшення фінансового навантаження на мешканців громади. За ці кошти будуть придбані генератори. Оснащення багатоквартирних будинків буде здійснюватись на умовах співфінансування 50/50. 

Було зазначено, що програма охоплює не лише Покровськ, а й усі старостинські округи. 

У зв'язку зі зменшенням обсягів освітньої субвенції на 17,5 мільйонів, начальниця відділу освіти міської ради Любов Воротринцева звернулась до членів виконкому з проханням підтримати проект рішення щодо зменшення рівня оплати престижності праці педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти з 20 до 10 відсотків на період з 1 травня до 31 грудня поточного року.

За словами секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо, прийняття таких рішень сьогодні є вимушеними. Як тільки дозволить ситуація, в розрахунки оплати праці освітянам будуть внесені відповідні зміни.

Усі проекти рішень були розглянуті та одноголосно підтримані членами виконкому. 

У блоку «різне» присутні заслухали старост громади, обговорили питання забезпечення медикаментами мешканців сіл та іншою гуманітарною допомогою.

Джерело: Покровська міськрада