Керівником Донецької обласної прокуратури Павлом Угровецьким повідомлено про підозру депутату Селидівської міської ради в умисному нанесенні легкого тілесного ушкодження та розтраті чужого майна шляхом зловживання особою службовим становищем, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 125, ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, у квітні 2022 року депутат міської ради, тимчасово здійснюючи повноваження Селидівського міського голови, уклав договір із підприємцем на постачання військового майна та спорядження. За договором останній мав продати бронежилети, індивідуальне обмундирування, допоміжне екіпірування та прилади для стрільби на загальну суму понад 800 тис грн.

Проте доставлені постачальником бронежилети у кількості 25 шт не мали маркувальних позначень і не відповідали державним стандартам та технічній специфікації. Розуміючи, що вказані екземпляри не могли використовуватись за своїм прямим призначенням, підозрюваний забезпечив перерахування підприємцю бюджетних коштів у розмірі 300 тис грн.

Крім того, у серпні 2022 року депутат, перебуваючи у приміщенні однієї з міських лікарень, наніс тілесні ушкодження місцевій мешканці на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання за вказаними статтями - до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури