Житель Мирнограда напав на поліцейських, аби звільнити від відповідальності свого товариша, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Нападник затриманий, йому загрожує до 5 років позбавлення волі, повідомляє Покровський відділ поліції.

Увечері минулої неділі, 5 січня, співробітники сектору реагування патрульної поліції Мирноградського відділення поліції зупинили для перевірки автомобіль «Хюндай», водій якого мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Під час складання адміністративних матеріалів до поліцейських під’їхав 45-річний місцевий мешканець та намагався забрати сп’янілого водія.

Співробітники поліції пояснили, що водію необхідно пройти медичне обстеження на алкогольне сп’яніння – в місцевій лікарні або на місці, за допомогою алкотестера «Драгер». Однак чоловіки продовжували вести себе агресивно, а 45-річний «визволитель» наніс поліцейському два удари ногою в область живота та грудної клітини. Задля припинення протиправних дій правоохоронці були змушені застосувати сльозогінний газ та кайданки.

У результаті нападник був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 345 «Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 5 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання порушнику запобіжного заходу.