Жителька Добропілля намагалася заробити 400 тисяч гривень на продажу психотропної речовини «PVP». Зараз ії взято під варту. Про це повідомляють у Донецькій обласній прокуратурі.

«За даними слідства, у лютому 2023 року мешканка міста Добропілля вирішила зробити «бізнес» на продажі психотропної речовини «PVP». Торговців так званою «сіллю» вона знайшла у мережі Інтернет і неодноразово замовляла у них «товар» через месенджер. Посилки отримувала у поштових відділеннях міста та через «закладки», – повідомляють у прокуратурі.

Потім фігурантка фасувала речовину в пакети та влаштовувала вже свої власні схованки, зокрема, закопуючи «товар» просто в землю. У середньому за один згорток «солі» вона отримувала 500 грн.

Під час огляду правоохоронці вилучили в жінки 12 готових для продажу згортків із психотропною речовиною, а у квартирі, де вона мешкає разом із дворічною донькою, – ще 68. Загальна вага «солі» склала 530 грамів. За цінами «чорного ринку», вартість такої партії – понад 400 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Покровської окружної прокуратури жінці повідомлено про підозру в незаконному збуті психотропних речовин за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове розслідування.

У прокуратурі наголошують, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше повідомлялося, що оперативники Покровська затримала «закладчика» наркотиків.