36-річну жительку Покровського району будуть судити за передачу даних про дислокацію підрозділів Збройних Сил України. Про це повідомляє відділ інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 36-річна жінка у березні 2022 року добровільно погодилась передавати інформацію про місцезнаходження та переміщення підрозділів ЗСУ в районі смт Очеретине представнику окупаційної адміністрації РФ.

31 березня підозрювана надіслала йому в Telegram повідомлення щодо місць дислокації Збройних Сил України. Отриману інформацію армія держави-окупанта використала під час військової агресії на території Донецької області.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний за ч. 2 ст. 114-2 КК України (поширення інформації про переміщення, рух та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСУ або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного стану).

Жінці загрожує від п’яти до восьми років за гратами.

Досудове розслідування здійснювалось слідчим СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.