Понад 24 тисяч гривень втратили двоє мешканців Авдіївки, намагаючись придбати через Інтернет самокати, повідомляє Покровський відділ поліції.

33-річний житель Авдіївки на одній з торгівельних інтернет-платформ натрапив на оголошення про продаж самоката, яке видалась йому цікавим у співвідношенні ціна-якість. Він зателефонував за вказаним номером і обговорив з продавцем умови продажу. Після цього чоловік перерахував на вказаний рахунок 17 тисяч гривень. Однак, товар так і не отримав, а всі спроби зв’язатись з продавцем виявились марними. Зрозумівши, що став жертвою інтернет-шахрая, потерпілий звернувся за допомогою до поліції.

У схожу ситуацію потрапила й 30-річна мешканка Авдіївки. Вона теж замовила самокат в Інтернеті, перерахувала на вказаний в оголошенні рахунок 7500 гривень, а замовлений товар так і не отримала.

«Співробітники Авдіївського відділення поліції за даними фактами відкрили кримінальні провадження за ознаками частини 1 статті 190 КК України, – коментує ситуацію начальник Авдіївського відділення поліції Роман Процик. – Наразі правоохоронці встановлюють аферистів та їх місцеперебування».

Поліція застерігає громадян: шахрайство в Інтернеті набуває все більших масштабів, злочинці постійно вигадують нові схеми аби заплутати та заволодіти чужими грошима. Тож здійснюйте покупки лише в перевірених Інтернет-магазинах. Товари та послуги сплачуйте лише після їх отримання. Інакше ви ризикуєте стати жертвою аферистів.