Житель Новогродівки втратив понад 32 тисяч гривень, довірившись псевдо-співробітнику банку. Про це повідомляють у Покровському районному управлінні поліції.

36-річному чоловіку зателефонував незнайомець, який назвався співробітником банку. Він повідомив, що банківська картка потерпілого заблокована, та запропонував допомогти у вирішенні цієї проблеми. Довірливий чоловік виконав вказівки невідомого. У результаті з його рахунку зникло понад 32 тисячі гривень.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.190 КК України «Шахрайство», встановлюються особа та місцезнаходження зловмисника.

Поліцейські вкотре нагадують: якщо невідомий співрозмовник повідомляє, що вашу карту заблоковано чи відбувається підозріла активність, при цьому просить вас назвати коди з СМС, реквізити картки або зняти кошти та перерахувати їх на невідомий вам рахунок – знайте, що ви спілкуєтесь з шахраями. Обов’язково візьміть паузу в розмові та зателефонуйте на гарячу лінію банку – з’ясуйте, чи дійсно з вашим рахунком все гаразд.