18 листопада Красноармійський міськрайонний суд Донецької області ухвалив вирок громадянину Л., визнавши його винним у вчиненні злочину, передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство). Про це повідомляє прес-служба суду.

Обвинувачений проживав у селі Гришине Покровського району спільно зі своїми батьками. Під час судового розгляду справи встановлено, що з березня по травень, а також протягом серпня 2019 року, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, чоловік систематично вчиняв фізичне, психологічне та економічне насильство над своїми матір’ю та батьком, які за станом здоров’я не можуть пересуватися без сторонньої допомоги. Це призвело до їх фізичних та психологічних страждань, емоційної залежності та погіршило якість життя – йдеться в повідомленні суду.

Раніше за вчинення домашнього насильства відносно батьків громадянин Л. неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за частинами 1 та 2 статті 173-2 КУпАП.

Вироком Красноармійського міськрайонного суду від 18 листопада 2019 року обвинувачуваному призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на один рік шість місяців.