На Донеччині працівника пожежно-рятувального загону було затримано під час збуту психотропної речовини. Завдяки цьому слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань викрили незаконну діяльність групи осіб, які займалась виготовленням та збутом наркотичних речовин. Про це повідомляється на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, житель Добропілля налагодив роботу саморобної нарколабораторії, де виготовляв метамфетамін. Психотропну речовину серед військовослужбовців та місцевого населення розповсюджував працівник одного з пожежно-рятувальних загонів ГУ ДСНС в Донецькій області.

Під час особистого обшуку у затриманого виявили грошові кошти, отримані від незаконного збуту психотропної речовини, речовину рослинного походження, схожу на канабіс, паперовий згорток з порошкоподібною речовиною. За приблизними підрахунками, торгівля забороненими препаратами приносила особам близько 500 тисяч гривень на місяць.

Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Донецького гарнізону, оперативний супровід – працівники ГВ БКОЗ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Наразі вирішується питання щодо вручення затриманому повідомлення про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу. 

Даний злочин правоохоронці кваліфікують як незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені за попередньою змовою групою осіб (частина 2 статті 307 Кримінального кодексу України). У разі доведення вини працівнику ДСНС загрожує позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.