Викрито жителя Добропілля, який надсилав представнику «днр» детальні звіти про пересування Збройних Сил України. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«Прихильник московського режиму з балкону власної квартири знімав на телефон вантажівки, бензовози та озброєння наших військових. У текстових повідомленнях він детально описував вміст машин, їхню кількість, напрямок руху та фіксував точний час», – сказано в повідомленні.

За даними слідства, такою діяльністю добропільчанин займався з березня по травень 2023 року.

Наразі за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури йому повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Підозрюваного затримано та вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Інформатору загрожує від 12 до 15 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

У прокуратурі нагадують: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше повідомлялося, що жительку Добропілля засуджено до 7 років ув’язнення за передачу ворогам координат місць дислокації українських військових.