Учора у Львові відбулась тристороння зустріч Президента України Володимира Зеленського, Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана та Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

Під час зустрічі Зеленський заявив, що переговори України з росією можливі лише в тому випадку, якщо російські війська залишать окуповану територію України.

Президент Туреччини зауважив, що експортна продовольча ініціатива створює дипломатичне вікно для домовленості щодо майбутнього припинення війни між Україною та Росією.

«Я сказав зі свого боку пану Президенту Туреччини, що Російській Федерації немає віри. Вважаю, що в цьому вікні – російська зброя, і тому дуже здивований, що вони готові до якогось миру. Не може хотіти миру той, хто ґвалтує, щодня б’є крилатими ракетами по наших містах, по цивільній інфраструктурі. Тож спочатку, мені здається, вони повинні залишити наші території, а потім буде потім», – заявив Володимир Зеленський.

Президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган відзначив важливість посилення дипломатичних зусиль задля завершення війни в Україні.

Він наголосив на беззаперечній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України з боку Туреччини.