Україна веде роботу з партнерами в Німеччині для підписання угод про спільне виробництво систем протиповітряної оборони. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час виступу на шостому німецько-економічному форумі – передає УНН.

«Ми будуємо спеціальні відносини з найбільш потужними країнами світу, щоб дати нашим містам надійний повітряний щит від російського терору. Звичайно, серед таких країн – Німеччина. Ми працюємо над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО. Це стратегічне завдання. Не сумніваюся, що ми здатні його реалізувати», – зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що для реалізації цього завдання знадобиться час, а цієї зими Україні буде потрібна партнерська допомога для захисту від ворожих обстрілів.

Володимир Зеленський також порадив представникам німецьких фірм приділити увагу оборонному сектору України, де відбувається активне зростання виробництва озброєння та військової техніки. Зеленський вважає цей напрямок пріоритетним та наголосив, що декілька німецьких компаній вже співпрацюють з українськими підприємствами.

Раніше Pokrovsk.news розповідав, скільки коштують гаджети, що забезпечать оселю електроенергією на випадок блекауту.