Збій у роботі мобільного зв'язку призвів до активізації шахрайських схем, пов'язаних з виплатою компенсації. Нагадаємо, компенсацію абонентам, які через хакерську атаку на Київстар не змогли деякий час користуватись послугами мобільного оператора, пообіцяли в його керівництві. Про яку саме компенсацію йдеться - не повідомлялось.

Шахраї швиденько вигадали нову схему. У месенджерах почала з'являтися інформація про грошову компенсацію всім абонентам компанії мобільного зв'язку. У месенджерах створюють фейкові боти та розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку Kyivstar. Абоненту пропонують перейти за посиланням та зареєструватися, щоб отримати гроші.

Правоохоронці закликають не піддаватись сумнівним повідомленням у месенджерах. Таку новину шахраї використовують, щоб отримати доступ до конфіденційних даних користувачів мобільного оператора.

Правоохоронці застерігають: у жодному разі не переходьте за посиланнями сумнівного типу, нікому не передавайте свої персональні дані. Довіряйте тільки офіційній інформації!

Новини про компенсації та терміни відновлення мережі надходитимуть виключно з офіційних сторінок компанії мобільного зв'язку:

- на офіційній сторінці Kyivstar у Фейсбук

- на офіційному порталі Kyivstar

- за номером 466 (з мобільних номерів Kyivstar)

- за номером 0 800 300 466 (з номерів інших мереж України).

Нагадаємо, проблеми зі зв’язком у абонентів Київстар почались 12 грудня зранку.