20 років Юлія Леоненко працює в пекарні шахтоуправління «Покровське». Продукція, яку вона виготовляє, завжди користується попитом. Минулого року пані Юлія стала ще й студенткою першого в Україні недержавного гірничо-металургійного закладу вищої освіти «Метінвест Політехніка». Про своє навчання вона розповіла знімальній групі ТК «Орбіта».

«Я побачила оголошення на нашому корпоративному сайті й вирішила спробувати змінити професію. Можливо, це мені стане в нагоді. Нас там навчають таких речей, які можуть знадобитися не тільки на виробництві, але й у житті», – каже студентка технічного університету «Метінвест Політехніка» Юлія Леоненко.

Шахтоуправління «Покровське» часткове фінансує її навчання. Після бакалаврату жінка планує працювати вже за новою спеціальністю – безпека праці та виробничих процесів.

«Згодна з фразою, що найцінніше – це людське життя. Більшу частину життя ми проводимо на роботі, і вважаю, що це дуже потрібна професія. Якщо я буду працювати за цією спеціальністю, можливо, принесу багато користі підприємству», – зазначає пані Юлія.

Підготувати висококласних фахівців, які зможуть з першого дня працювати на високому рівні на будь-якому підприємстві світу, – це головне завдання вишу. Юлія Леоненко каже, що якість навчання відповідає меті навчального закладу.

«У нас гнучкий графік. Ви бачите, що на роботі я не можу приєднуватись до лекцій, уроків у Teams, але все це є в запису. Після роботи або на вихідних я все це прослуховую, роблю практичні завдання, контрольні. Першу сесію я вже здала. Важко, але я вважаю, що вчитись реально», – розповіла Юлія Леоненко.

Компанія «Метінвест» зацікавлена в кожному своєму студенті, який після навчання буде конкурентоспроможним фахівцем інженерної або технічної спеціальності.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що Метінвест Політехніка оголосила про початок вступної кампанії 2024.