З кінця серпня на території Покровського та Слов’янського районів була зафіксована серія шахрайств відносно людей похилого віку. Поліцейські проаналізували злочини та встановили, що всі вони були вчинені одними й тими ж особами. Про це повідомляється на сайті Покровського відділу поліції.

Аферисти діяли за чітко спланованою схемою. Головна фігурантка представлялася працівницею соціальної служби, повідомляла, що в державі вводяться нові купюри та пропонувала обміняти свої заощадження. Потерпілий отримував закритий конверт, а всі свої гроші віддавав гості. Лише коли та уходила, виявлялося, що у конверті – різаний папір.

Одна з жертв, 79-річна жителька Покровська, засумнівалася у законності обміну та відмовилася віддавати гроші. Тоді, за словами пенсіонерки, гостя пригрозила ножем, вдерлася до будинку та силою забрала все, що у неї було.

Одна зі спільниць підозрюваної відволікала увагу пенсіонерів, інший учасник групи виконував функції водія. За це вони отримували свою долю коштів. Суми, якими заволодівали зловмисники, сягали 10 тисяч гривень і вище. З метою конспірації зловмисники виїжджали вчиняти злочини до сусідніх областей – діяли наїздами, не затримуючись на одному місці.

Розкриттям злочину займалися оперативники Покровського відділу поліції та управління карного розшуку. «Жінка років 50 зі світлими волосами», – такі прикмети вказували потерпілі. Комплекс оперативних заходів привів поліцейських до Кіровоградської області, де мешкали підозрювані.

Усі троє учасників злочинної групи затримані, речові докази вилучені. Головна зловмисниця – 46-річна жінка, раніше судима за крадіжку.

Попередньо задокументовано 5 епізодів злочинів, вчинених на території Донеччини. Відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 187 (розбійний напад) та статті 90 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Ведеться досудове розслідування.

Затримані перевіряються на причетність до аналогічних злочинів в Донецькій області та інших регіонах України. Орієнтування з прикметами підозрюваних передані до поліції всіх прилеглих областей.