Потоки каналізаційних стоків вулицями Мирнограда у період майже безводдя – звична картина для його мешканців. Сморід від них розноситься по різних районах міста.

І винні в цьому не працівники водоканалу, яких усього двоє на каналізаційній дільниці. Винні самі мешканці, які не розуміють, що каналізація пристосована для змиву відходів життєдіяльності людини, які розчиняються водою.

Мешканці будинку №24 мікрорайону «Західний» живуть зі смородом вже більше ніж пів року.

Віра Василівна бідкається, що окрім того, що річка з каналізації тече по вулиці, частина стоків через зношені труби потрапляє прямісінько в підвал, де жителі зробили бомбосховище.

Ігор Лапчинській, директор Мирноградського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу», вже добре знає, що літо – час найчастішого засмічення стічної каналізації.

«Господині під час консервування примудряються скидати в унітаз таке, що й уявити важко: від огірків до курток», - каже Ігор Лапчинський.

Чим саме засмічують каналізацію мешканці та власники тварин, а також про наслідки таких дій дізнаєтесь із сюжету телекомпанії «Орбіта».