14 серпня під час засідання Уряду було затверджено документ, який вплине на ріст оплати праці тренерського складу. Постанова КМУ «Про деякі питання оплати праці працівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл», розроблена Мінмолодьспорту, передбачає зростання заробітної плати тренерів-викладачів ДЮСШ до 70%, інформує Урядовий портал.

«Заробітна платня тренерів-викладачів ДЮСШ збільшиться від 20 до 70% завдяки додатковому коефіцієнту від 1,7 до 1,2 до посадового окладу. Я дуже щасливий, що ми змогли, якщо не прибрати, то зменшити різницю між зарплатнею вчителів фізкультури у школі і зарплатнею тренерів дитячо-юнацьких спортивних шкіл», – наголосив Міністр молоді та спорту Ігор Жданов під час засідання.

Важливо, що підвищення, передбачене нормативним актом, відтепер залежатиме не від місця роботи тренерів-викладачів, а підвищуватиметься залежно від наявної категорії, яка встановлюється ним за результатами їх роботи безпосередньо зі спортсменами.

Таким чином, реалізація вищезазначеного документа дозволить виправити диспропорції між діючою оплатою праці вчителів та тренерів-викладачів, які є учасниками навчального та виховного процесу, і буде черговим кроком Уряду для забезпечення гідної оплати праці працівникам сфери фізичної культури і спорту. Окрім того, це не лише сприятиме збереженню тренерсько-викладацького складу, а й залученню на посади тренерів-викладачів молодих спеціалістів, які внаслідок низької заробітної плати змушені працювати не за отриманою у вищих закладах спеціальністю.