Першого лютого в соціальній мережі з’явилось відео, на якому невідомий хлопець кинув з балкона багатоквартирного будинку у двір сокиру. Внаслідок дій правопорушника ніхто не постраждав. Про це повідомляє поліція Донеччини.

Дільничні офіцери відділу поліції №3 Маріупольського районного управління поліції встановили адресу, за якою відбувалася подія.

За лічені хвилини правоохоронці встановили і самого правопорушника, яким виявився 21-річний мешканець будинку.

Установлено, що метою чоловіка було зняти відео для соціальної мережі, яке набере безліч переглядів.

Відносно порушника складено адміністративний матеріал за ст. 173 (Дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йому загрожує покарання від штрафу до виправних робіт та адміністративного арешту.

Поліцейські провели з фігурантом профілактичну бесіду щодо недопущення дій, які становлять небезпеку для громадян.

Поліція Донеччини постійно здійснює моніторинг соцмереж щодо виявлення загроз публічній безпеці. Якщо у постах, які громадяни викладають в мережі, вбачаються ознаки кримінального або адміністративного правопорушення - це тягне за собою відповідальність. Кожен такий факт реєструється, за ним проводиться перевірка.

Поліція Донеччини також звертається до мешканців з проханням повідомляти про всі випадки загрозливих дій, які ви побачите в соцмережах.