Шахтоуправління «Покровське» постійно запроваджує нові технології, завжди цінує досвід, але й дає можливість для кар’єрного зростання молодим фахівцям. Начальник дільниці з видобутку вугілля №2 Владислав Ковальов пройшов звичний шлях представника інженерно-технічного апарату ШУ «Покровське». З ним поспілкувалася знімальна група ТК «Орбіта».

Кар’єра в шахтоуправлінні починається з гірничого майстра (іноді з гірника), потім – посада заступника начальника, а згодом – і начальника дільниці.

«Перебуваючи на кожній з посад, ти її бачиш зсередини. І в подальшому це допомагає тобі розуміти, як працює та чи інша людина на тій посаді, на котрій ти був», – розповідає Владислав Ковальов.

Видобувна дільниця №2 працює в новій 11 північній лаві блоку 10 вже другий місяць. Гірники вже вийшли з монтажного ходка і зараз видобувають по 2,5 тонни на добу. Найближчі місяці мають пройти в режимі сталого вуглевидобутку – адже початок, завжди важкий, вже позаду.

«Минулий місяць ми почали не дуже – мінусували 5 тисяч тонн до середини місяця. Не все виходило, але ми зібралися, показали характер, якийсь спортивний інтерес, напевно. 30 числа вже стали на режим, і 31-го ми виконали завдання за березень з видобутку. За це я хочу подякували колективу, що не опустили руки», – каже Владислав Ковальов.

Начальник жодного разу не сказав про те, як важко керувати колективом дільниці. Йому 28, і доволі значна частина підлеглих старші за нього.

«Це, в принципі, не важко. Якщо з розумінням ставитися до кожного з працівників, то і вони до тебе з ставляться з розумінням – виконують твої команди, зазвичай проблем немає», – розповів Владислав Ковальов.

Ця лава – не перша в житті молодого керівника вуглевидобувної дільниці. Ковальов зі своїми людьми змонтував і відпрацював на відмінно 8 південну лаву біс блоку 10, яку називали ексклюзивною, бо там були короткі штреки, близькі до магістральних. Паралельно підготував для роботи 11 північну лаву.

«У нього є колектив, в нього вже формується досвід, формується саме той колектив, яким він його бачить. Я спілкувався з бригадиром та з ланковими, працівниками. Скажу так: коли людина на своєму місці, відгуки будуть середні. Якщо хвалять начальника дільниці, значить, там не все добре. Якщо не хвалять, значить, він вимагає: зокрема вимагає безпеки цієї дільниці», – зазначає генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Про таких, як Владислав Ковальов, керівник підприємства каже: «Закохані, залучені в цю працю, в якій вони повністю живуть. На будь-якому підприємстві є такі люди, які створюють кістяк. Потім приходять інші, вчаться, на підприємстві з’являються династії, звичаї – і це будується роками».

У гарного колективу, яким керує професійний начальник, завжди є мотивація. Вона перш за все у високій зарплаті та взагалі в можливості працювати на своєму підприємстві, жити в своєму місті й мати сталий соціальний пакет.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».