Верховна Рада підтримала кандидатуру Дениса Монастирського на посаду міністра внутрішніх справ, передає УННПризначення підтримали 271 парламентар.

«Я з команди Президента і був з ним з перших днів», — сказав Монастирський перед призначенням.

Головні пріоритети, які назвав Монастирський: безпека громадян, держави, збільшення рівня довіри до правоохоронних органів. Він пообіцяв жорстоко боротися з корупцією та зловживанням в органах внутрішніх справ.

Крім того, серед пріоритетів назвав соціальний захист співробітників органів внутрішніх справ; боротьбу з організованою злочинністю, а особливо з «злодіями в законі»; зміцнення та розвиток патрульної поліції; розвиток систем відеонагляду по всій Україні; розвиток системи «поліцейський громади»; розвиток системи автоматичної фіксації порушень ПДР; боротьбу з перевантаженням вантажівок; цифровізацію МВС; посилення державного кордону; розбудову Національної гвардії тощо.

«Велику частину своєї роботи планую присвятити зміцненню внутрішньої стійкості нашої країни спільно з Міністерством оборони та розвідкою», - наголосив Монастирський, пообіцявши брати участь і розбудові територіальної оборони.

Денис Монастирський

Кандидатуру Монастирського вніс на розгляд парламенту прем’єр-міністр Денис Шмигаль, але раніше кандидатуру Монастирського запропонував Президент України.

Денисові Монастирському 41 рік. Має юридичну освіту. Кандидат наук. Викладав у Хмельницькому університеті управління та права. Працював юристом у компаніях «Hillmont Partners», «Global Ties KC», ТОВ «Лігал Консалтин»

У Верховній Раді 8-го скликання Монастирський був помічником-консультантом на громадських засадах народного депутата Антона Геращенка, теперішнього заступника голови МВС. Також Монастирський працював експертом з питань реформування правоохоронної та судової систем в аналітичному центрі «Український інститут майбутнього». В інституті був задіяний у програмі реформування правоохоронної і судової систем.

У 2019 році його представляли як члена «Команди Зеленського» — експерт з питань реформування правоохоронної системи.

У 2020 році Монастирського обрали до Верховної Ради 9-го скликання від партії «Слуга народу» за номером 19 у списку. Був головою комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності.

Що було раніше

15 липня Верховна Рада підтримала відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. «За» проголосували 291 нардеп. Аваков перед парламентарями не виступав.

Президент України Володимир Зеленський запропонував нардепа Дениса Монастирського на посаду голови МВС. «Слуги народу» підтримали.