В офіційному парламентському виданні опублікували закон, який передбачає звільнення від оподаткування зарплати деяких медиків та ФОПів. Про це повідомляє 112 Україна.

Строк незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства, вчиненого протягом періоду з 1 березня до 30 червня, продовжили до дня скасування карантину включно.

Документом продовжено строк ненарахування пені, звільнення від сплати ЄСВ за себе фізичними особами - підприємцями та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, на період з 1 до 31 травня 2020 року та продовжено мораторій на проведення документальних і фактичних перевірок до дня скасування карантину.

Також зменшено вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн до 200 млн грн та продовжено строк дії закону України "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків", який завершується 1 серпня 2020 року, до 2024 року.

До 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам (але без втрат для місцевих бюджетів). Допомогу з часткового безробіття теж звільнили від оподаткування ПДФО і військовим збором. А ФОП надали можливість отримувати допомогу з часткового безробіття.

Крім того, до кінця останнього місяця карантину продовжили строк пільг для виробництва дезінфекторів; припинили строки розгляду скарг платників податків, надання індивідуальних податкових консультацій та відповідей на запити платників податкової і продовжили звільнення від штрафів та пені за прострочення споживчого кредиту.

Документ набирає чинності завтра.